Ce este Educația sexuală?

Ce este educația sexuală? Este importantă educația sexuală? De ce ar trebui să știe oamenii lucruri pentru care încă n-au manifestat interes? Sexualitatea este bună? Este rea? E voie? Nu-i voie?
Iată câteva dintre sutele de întrebări care populează mintea fiecărui om, mai ales în perioada formării, a pubertății, adolescenței și a tinereții. Întrebări lăsate fără răspuns cu bună știință de o societate obsedată de comportamente ipocrite și schizoide, o societate care condamnă lucrurile absolut firești dar este extrem de tolerantă cu lucrurile izvorâte din cele mai negre comportamente.
Care sunt sursele de informații despre sexualitate și educație sexuală? Păi, în ordinea interesului manifestat de tineri ele sunt media (televiziunea și internetul), discuțiile cu prietenii, cărțile siropoase, discuțiile cu părinții și explicațiile de la școală. Cei mai isteți știu că televiziunea este incredibilă, Internetul este plin de actori fără talent care interpretează extrem de slab niște roluri slab conturate, prietenii vorbesc mai mult din auzite și din propria lor imaginație, cu părinții este greu de discutat, atât dintr-o reticență naturală cât și din lipsa de timp a acestora, iar la școală se prezintă niște noțiuni de anatomia aparatului reproducător absolut fără sare și piper, informații sterile prezentate pompos sub numele de Educație sexuală. Și atunci cum poate avea pretenția un tânăr care se dorește bine informat să cunoască ceva legat de domeniul atât de nebulos al sexualității. Desigur, cei mai curajoși și fără prea multe pretenții de prudență se avântă fără frică în explorarea reală a acestei sexualități, iar prea mulți dintre ei sfârșesc prin spitale, cu urmări pentru toată viața, părinți înainte de termen sau cu sufletele sfâșiate în mii de bucăți.
Iată câteva exemple de întrebări la care autorii acestui site vor încerca să răspundă cât mai detaliat. Iar voi, cititorii, sunteți chemați să comentați, să întrebați și să discutați pe marginea acestor întrebări și răspunsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați la obiect și să folosiți un limbaj adecvat! Vă rugăm să nu intrați în polemici cu ceilalți utilizatori! Cei care nu se pot abține sunt sfătuiți să nu posteze comentarii pentru a nu jigni alți utilizatori!