CÂT DE LUNG AR TREBUI SĂ FIE PENISUL ÎN ERECŢIE?


Studiile au arătat că dimensiunea medie a penisului în erecţie este între
12-15 cm. Dimensiunea penisului este un subiect de mare interes, în special pentru băieţi, deoarece există în societate credinţa că un penis de mari dimensiuni este supremul argument sexual în ochii sexului opus. Dar aşa stau, oare, lucrurile?
Dimensiunea penisului creşte când acesta intră în erecţie, datorită faptului că sângele pătrunde în interiorul lui şi creează o presiune asupra pereţilor, ceea ce duce la întărirea şi rigidizarea organului copulativ. Indiferent ce dimensiune are penisul în stare flască nu va putea fi folosit în actul sexual, deoarece structura vaginului nu permite acest lucru.
Măsurătorile efectuate pe mii de subiecţi masculi au arătat că media de lungime a penisurilor în erecţie se situează undeva în jurul valorilor de 12-15 cm. Se consideră un penis prea mic (micropenis) dacă lungimea nu depăşeşte 5-6 cm în erecţie şi un penis prea mare dacă lungimea depăşeşte 17-20 de cm. Vaginul femeilor are o adâncime medie de aproximativ 8 cm şi este elastic, putând ajunge la 10-14 cm în timpul actului sexual. Cerinţa de bază pentru consumarea unui act sexual reuşit este ca penisul, indiferent de mărime, să fie complet în erecţie, adică să fie suficient de rigid pentru a putea pătrunde în interiorul vaginului.
Studiile efectuate pe cupluri au scos în evidenţă faptul că nu atât lungimea penisului în erecţie este important pentru obţinerea senzaţiilor care duc la orgasm, ci mai ales tăria lui şi eventual grosimea. Dimpotrivă, studiile efectuate asupra bărbaţilor cu penisurile mai lungi de 20 de cm. au arătat că partenerele acestora acuză o stare de disconfort intern şi preferă ca partenerii să nu efectueze mişcări bruşte. Surprinzător, partenerele bărbaţilor cu penisuri de mari şi foarte mari dimensiuni, s-au declarat nemulţumite de viaţa lor sexuală, deşi nu au precizat motivul. Desigur, un penis prea mare obligă posesorul la acordarea unei atenţii sporite partenerei, deoarece presează colul uterin şi întinde foarte tare mucoasa vaginală.
Specialiştii sunt unanim de acord că nu există exerciţii fizice care să ducă la alungirea penisului în erecţie. Dimpotrivă, asemenea exerciţii, care în marea lor majoritate forţează acest organ, pot fi dăunătoare şi cei care le practică se pot confrunta cu probleme de natură medicală dintre cele mai serioase. Singura metodă sigură de alungire a penisului rămâne intervenţia chirurgicală, operaţie destul de scumpă şi dureroasă.

Lungimea penisului este încă unul dintre miturile urbane nefondate şi este o problemă care poate afecta negativ (şi nejustificat) încrederea în sine a băieţilor şi poate cauza complexe de inferioritate cu consecinţe nemeritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați la obiect și să folosiți un limbaj adecvat! Vă rugăm să nu intrați în polemici cu ceilalți utilizatori! Cei care nu se pot abține sunt sfătuiți să nu posteze comentarii pentru a nu jigni alți utilizatori!