Poti ramane insarcinata dupa primul contact sexual?

Primul contact sexual este o experienţă, din punct de vedere al aparatului reproducător, ca oricare alta. Chiar dacă, din punct de vedere emoţional, prima experienţă sexuală este
un eveniment în viaţa fiecărui om, din punct de vedere strict fiziologic, este o încercare de întâlnire dintre spermatozoizii băiatului şi ovulul fetei, cu scopul de a-l fecunda şi de a forma un nou organism.
Deşi este prima oară, şansele de a rămâne însărcinată sunt la fel de mari pentru fete ca şi în oricare alt contact sexual. Din acest motiv, este recomandată protecţia, cea mai indicată metodă contraceptivă pentru cuplurile care au astfel de experienţă şi nu doresc conceperea unui copil, fiind prezervativul. Acest mijloc contraceptiv este indicat şi din alte motive. De cele mai multe ori, primele contacte sexuale sunt cu parteneri ocazionali. Sunt consideraţi parteneri ocazionali partenerii sexuali care se vor schimba după un timp mai lung sau mai scurt şi care nu au nicio garanţie că nu au contacte şi cu alte persoane. În această categorie sunt incluşi şi iubiţii, „prietenii” cunoscuţi cu puţin timp în urmă. Prezervativul este recomandat datorită posibilităţii infectării cu germenii bolilor cu transmitere sexuală (hepatită B, candida, sifilis, SIDA etc.) chiar de la prima experienţă sexuală.
Deşi, din punct de vedere emoţional, psihic şi psihologic fata nu este pregătită pentru o sarcină, din punct de vedere strict fiziologic ovulaţia asigură un ovul disponibil pentru a fi fecundat de către spermatozoizi, astfel încât există destule şanse ca acest lucru să se întâmple şi fata să rămână însărcinată. Chiar dacă este virgină, fata trebuie să cunoască mecanismul de formare al embrionului prin unirea între celula sexuală masculină (spermia sau spermatozoidul) şi celula sexuală feminină (ovulul). Sperma conţine sute de milioane de spermatozoizi şi, dacă fata se află în perioada potrivită a ciclului menstrual, aceştia vor întâlni inevitabil ovulul şi-l vor fecunda. Metoda calendarului este imprecisă şi supusă la numeroase erori de interpretare, în special la fetele cu ciclu menstrual neregulat. Cu toate asigurările băiatului în legătură cu experienţa lui, cu toate tehnicile învechite ale retragerii înainte de ejaculare, există şanse serioase ca fata să rămână însărcinată, căci şi lichidul care precede ejacularea poate conţine numeroşi spermatozoizi.

Aşadar răspunsul la întrebarea „Poţi rămâne însărcinată la primul contact sexual?” este categoric DA, astfel de şanse există ori de câte ori are loc un contact sexual şi partenerii nu folosesc vreun mijloc contraceptiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați la obiect și să folosiți un limbaj adecvat! Vă rugăm să nu intrați în polemici cu ceilalți utilizatori! Cei care nu se pot abține sunt sfătuiți să nu posteze comentarii pentru a nu jigni alți utilizatori!