CÂT DUREAZĂ ACTUL SEXUAL?

Actul sexual, de la primele mângâieri ale preludiului până la
orgasmul masculin are o durată de timp variabilă care depinde de foarte mulţi factori. În primul rând durata actului sexual depinde foarte mult de ce intenţii au cei doi parteneri. Astfel, dacă cei doi doresc o partidă de sex rapidă (din diferinte considerente, de la întârzierea la serviciu până la teama de a nu fi surprinşi de adulţi) atunci actul sexual poate dura doar câteva minute. Dacă partenerii doresc un timp mai lung de petrecere sexuală, atunci se poate întinde pe câteva ore. De asemenea, specialiştii au arătat că durata actului sexual depinde într-o măsură oarecare de starea de sănătate a partenerilor, de vârstă, orientări şi preferinţe.
Din punctul de vedere al duratei unui act sexual majoritatea consideră că acesta ţine de la preludiu la orgasm. Însă datorită faptului că orgasmul bărbatului poate fi obţinut mult mai uşor decât cel al femeii apar neconcordanţe, insatisfacţii sau chiar conflicte în ceea ce priveşte durata ideală a unui act sexual reuşit. Astfel, armonizarea dorinţei şi capacităţilor celor doi parteneri, precum şi încadrarea acestora într-un interval de timp convenabil duce la un act sexual satisfăcător de ambele părţi. Adică cei doi parteneri trebuie să se înţeleagă reciproc, femeia să înţeleagă dorinţele şi capacitatea bărbatului, iar bărbatul să fie conştient de dorinţele şi timpul de răspuns mai lung al femeii.
Specialiştii au arătat, în urma studiilor intreprinse asupra unor subiecţi voluntari, că durata medie a actelor sexuale se învârte în jurul valorilor de 7-15 minute. Un timp mai scurt de 3 minute este considerat prea scurt, iar un timp mai lung de 30 de minute este considerat prea lung.
Desigur, în actul sexual nu este inclus şi preludiul, care trebuie să dureze un timp suficient pentru ambii parteneri pentru ca aceştia să intre în atmosfera specifică şi să-şi dorească trecerea la etapa următoare. Orice act sexual considerat satisfăcător de ambii parteneri trebuie să aibă un preludiu care să-i ducă pe cei doi spre consumarea etapelor următoare. Nu este inclus în actul sexual nici postludiul, care deşi nu este un act fizic reprezintă momentele de după consumarea actului sexual în care cei doi parteneri realizează o apropiere fizică ce declanşează (sau întreţine) apropierea afectivă. Este importantă această etapă deoarece duce la întărirea relaţiilor afeciv-emoţionale dintre cei doi parteneri.

În concluzie, durata unui act sexual este variabilă şi ţine atât cât vor cei doi parteneri să ţină. Obţinerea orgasmului mai uşor de către bărbaţi nu trebuie să-i determine pe aceştia să ignore obţinerea orgasmului şi de către parteneră. Miturile urbane pe care le promovează mass-media, cu partide lungi care ţin toată noaptea, sunt simple povestiri şi nu pot fi realizate decât în cazuri excepţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați la obiect și să folosiți un limbaj adecvat! Vă rugăm să nu intrați în polemici cu ceilalți utilizatori! Cei care nu se pot abține sunt sfătuiți să nu posteze comentarii pentru a nu jigni alți utilizatori!